Щоб зберегти початкові властивості води, необхідно проводити санітарну очистку кулера. Згідно санітарних норм - не рідше, ніж раз у 6 місяців. Якщо кулер для води використовується інтенсивно або у місцях, де немає змоги ретельно слідкувати за чистотою (виробничі і складські приміщення), то саночистку потрібно виконувати раз у 4 місяці або частіше.
Яким же чином кулер забруднюється? Є кілька основних джерел. По-перше, через корок бутля. Перш, ніж попасти до клієнта, бутель проходить етапи завод- авто-склад-авто-офіс. Під час цього процесу на корок попадає пил. По-друге, забруднення можуть попадати у кулер під час відсутності бутля на ньому.
Внаслідок потрапляння пилу і бруду у внутрішні ємності кулера там починають розвиватись бактерії та водорості. Через сприятливі температурні умови мікроорганізми можуть утворювати цілі колонії, якщо вчасно не провести санітарну очистку. Крім того, на стінках трубопроводів і ємностей утворюються відклади, що погіршують ефективність роботи кулера.
Очистка складається із зовнішньої мийки, механічної і хімічної очистки внутрішніх деталей, дезінфекції та промивки кулера.
Ви можете замовити виїзд спеціалістів на об'єкт, або ми можемо забрати Ваш кулер і уже на наступний день повернути очищений.